آیا واقعا یک سیب در روز برای سلامتی مفید است؟

جهان عاشق سیب است. هر ساله تقریباً ۱۰۰ میلیون تن سیب در سراسر جهان تولید میشود . این میوهها که در طیف وسیعی از رنگها و طعمها وجود دارند ، مدتهاست که به ما در حفظ سلامت کمک میکنند. عبارت معروف «خوردن یک سیب در روز، پزشک را از شما دور نگه میدارد» از یک ضربالمثل ولزی کمی پیچیدهتر که در سال ۱۸۶۶ نوشته شده، گرفته شده است: «هنگام خواب یک سیب بخورید تا پزشک نتواند نان خود را به دست آورد.» اما آیا در هسته این ضربالمثل قدیمی حقیقتی وجود دارد؟ و آیا سیب در مقایسه با سایر میوهها به طور خاص سالم است؟
اول، بیایید در مورد مواد مغذی موجود در سیب فکر کنیم. اول از همه، آنها منبع غنی از مواد شیمیایی گیاهی، از جمله فلاوانولها هستند . این ترکیبات با فواید سلامتی متعددی مانند حفظ وزن سالم و کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط هستند.
چرا سیب خیلی سالم است؟
سیب همچنین حاوی پلی فنولهای مختلفی از جمله آنتوسیانینها است که به پوست سیب رنگ قرمز میدهد و با بهبود سلامت قلب مرتبط است. پلی فنول دیگری که در سیب یافت میشود، فلوریدزین است. مشخص شده است که به کنترل قند خون کمک میکند. همچنین فیبر زیادی در سیب وجود دارد، که عمدتا پکتین است، که میزان لیپوپروتئینهای با چگالی کم – شکل ناسالم کلسترول – را در خون ما کاهش میدهد. پکتین همچنین میزان قند و چربی جذب شده از غذا را کاهش میدهد و به تثبیت سطح قند خون ما کمک میکند. به نظر میرسد این مواد مغذی موجود در سیب فواید سلامتی دارند. یک بررسی در سال ۲۰۱۷ از پنج مطالعه گزارش داد که خوردن سیب با کاهش ۱۸ درصدی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ همراه است. بررسی دیگری از سال ۲۰۲۲ که ۱۸ مطالعه را تجزیه و تحلیل کرد، نشان داد که خوردن سیب بیشتر یا غذاهای مشتق شده از سیب مانند آب سیب، در صورت ادامه این عادت برای بیش از یک هفته، میتواند کلسترول را کاهش دهد.
یک ضد سرطان عالی
داشتن یک رژیم غذایی سالم به طور کلی میتواند خطر ابتلا به سرطان را تا 40 درصد کاهش دهد، که عمدتاً به لطف ترکیبات زیست فعال ، فیتوشیمیاییها است که در سیب رایج هستند. برخی مطالعات حتی مصرف سیب را با کاهش خطر ابتلا به برخی سرطانها مرتبط دانستهاند . به نظر میرسد خوردن منظم سیب با فواید مختلف سلامتی مرتبط است – و ما میدانیم که آنها سرشار از ترکیبات سالم هستند. اما آیا سیب، به طور خاص، در دور نگه داشتن پزشک از سایر غذاهای گیاهی مؤثرتر است؟
جانت کولسون، استاد تغذیه و علوم غذایی در دانشگاه ایالتی میدل تنسی در ایالات متحده، میگوید: «سیب ویتامین C زیادی ندارد، آهن یا کلسیم هم ندارد، اما مواد تشکیلدهندهی بسیار دیگری دارد که سلامت را ارتقا میدهند و کارهای شگفتانگیزی برای بدن انجام میدهند.» فلاویا گوتزو، دانشیار زیستشناسی گیاهی در دانشگاه ورونا در ایتالیا، میگوید سیب حاوی ترکیباتی است که در بسیاری از میوهها و سبزیجات رایج است، از جمله پلیفنولهای مفید. پلیفنولها مولکولهای آنتیاکسیدان قوی هستند. آنها به متعادل کردن نسبت آنتیاکسیدانها به رادیکالهای آزاد در بدن ما کمک میکنند – رادیکالهای آزاد مولکولهای اکسیژن بسیار واکنشپذیر و بالقوه آسیبرسان به سلولها هستند . با کنترل رادیکالهای آزاد، خطر ابتلا به بیماریهایی از جمله سرطان و بیماریهای قلبی را از طریق التهاب طولانیمدت کاهش میدهیم.
دومین آنتیاکسیدان در تمام میوهها
برخی محققان میگویند سیب «دومین سطح بالای قدرت آنتیاکسیدانی را در بین تمام میوهها » دارد. سیب همچنین حاوی پلی فنول فلوریدزین است که در سایر میوههای موجود در ظرف میوه شما بسیار کمتر یافت میشود. مانند پکتین، به نظر میرسد فلوریدزین میزان قندی را که از غذا به خون جذب میکنیم، کاهش میدهد. سیب همچنین منبع خوبی از ترکیبات فنلی است که نوع دیگری از مواد شیمیایی گیاهی هستند. یک مطالعه نشان داد افرادی که در ایالات متحده زندگی میکنند حدود یک پنجم از کل فنلی دریافتی خود را از سیب دریافت میکنند. تحقیقات نشان میدهد که ترکیبات فنلی سیب با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی ، سرطان، آسم، دیابت و چاقی مرتبط است. اما فقط پلیفنولهای قوی و آنتیاکسیدانهای قوی نیست که باعث شده برخی دانشمندان سیب را به سایر میوهها ترجیح دهند. در چندین مقاله، دانشمندان خوردن منظم سیب را توصیه میکنند زیرا این میوهها به طور گسترده در دسترس هستند. این بدان معناست که خوردن منظم آنها چیزی است که برای بسیاری از مردم نسبتاً قابل دستیابی است.