سوسکهای جاسوس؛ آینده جنگ را رقم میزنند

دولت فردریش مرتز، هوش مصنوعی و فناوری استارتاپها را کلید برنامههای دفاعی خود میداند و در حال کاهش بروکراسی است تا استارتاپها را مستقیما به سطوح بالای ارتش متصل کند.
آلمان که تحت تأثیر آسیبهای ناشی از نظامیگری نازیها و فرهنگ قوی صلحطلبی پس از جنگ قرار داشت، مدتها بخش دفاعی نسبتا کوچک و محتاطانهای را حفظ کرده بود که تحت چتر تضمینهای امنیتی آمریکا قرار داشت.
اما دیگر اینگونه نیست. با توجه به عدم اطمینان فزاینده به حمایت نظامی آمریکا، آلمان (یکی از بزرگترین حامیان اوکراین) قصد دارد بودجه دفاعی عادی خود را تا سال ۲۰۲۹ تقریبا سه برابر کند و به حدود ۱۶۲ میلیارد یورو (۱۷۵ میلیارد دلار) در سال برساند. منابع گفتند که بخش زیادی از این بودجه صرف بازآفرینی ماهیت جنگ خواهد شد.
گوندبرت شرف، بنیانگذار شرکت هلسینگ آلمان، ارزشمندترین استارتاپ دفاعی اروپا، بخشی از موج استارتاپهای دفاعی آلمانی است که فناوریهای پیشرفتهای مانند رباتهای هوش مصنوعی شبیه به تانک، زیردریاییهای کوچک بدون سرنشین و حتی سوسکهای جاسوسی آماده نبرد را توسعه میدهند.
سوسکهای جاسوس
سون وایزنگر، رئیس مرکز نوآوری سایبری بوندسوهر، میگوید جنگ در اوکراین نگرشهای اجتماعی را تغییر داده و انگ مرتبط با کار در بخش دفاع را از بین برده است. او گفت: «آلمان از زمان تهاجم، رویکرد کاملاً جدیدی به موضوع امنیت پیدا کرده است.» برخی از ایدههای در حال توسعه مانند داستانهای علمی تخیلی به نظر میرسند مانند سوسکهای سایبورگ که به کولهپشتیهای مینیاتوری مجهز شدهاند و امکان جمعآوری دادههای بلادرنگ از طریق دوربین را فراهم میکنند!
محرکهای الکتریکی باید به انسانها اجازه دهند حرکات این حشرات را از راه دور کنترل کنند. هدف این است که آنها اطلاعات نظارتی در محیطهای درگیری (مانند اطلاعات درباره موقعیت دشمن) را ارائه دهند.
استفان ویلهلم، مدیرعامل این شرکت، گفت: «بیورباتهای ما مبتنی بر حشرات زنده مجهز به تحریک عصبی، حسگرها و ماژولهای ارتباطی امن هستند. آنها میتوانند بهصورت جداگانه هدایت شوند یا بهصورت خودکار در دستهها عمل کنند.»