دختر ۹ ساله بر اثر حمله قلبی درگذشت؛ آیا مشکلات قلبی کودکان رایج شده است؟

Rate this post

مرگ یک دختر ۹ ساله در ایالت راجستان هند به دلیل حمله قلبی مشکوک، توجهات را به افزایش موارد مشابه در کودکان جلب کرده است. پراچی کوماوات، دانش‌آموز کلاس چهارم در مدرسه هنگام باز کردن ظرف غذایش در زنگ تفریح ناهار بیهوش شد و درگذشت.  با وجود تلاش‌ها برای نجات او، پزشکان نتوانستند جان این دختر را نجات دهند. اگرچه خانواده او کالبدشکافی انجام ندادند، اما گمان می‌رود که او به دلیل حمله قلبی فوت کرده باشد. در سال‌های اخیر، موارد مشابه مرگ کودکان به دلیل ایست قلبی گزارش شده است. اما آیا کودکان می‌توانند دچار حمله قلبی شوند؟

حمله قلبی چیست؟

حمله قلبی، که به نام انفارکتوس میوکارد حاد نیز شناخته می‌شود، زمانی رخ می‌دهد که انسداد در شریان‌ها جریان خون غنی از اکسیژن به بخشی از عضله قلب را متوقف کند. به گفته کلینیک کلیولند، اگر جریان خون به‌سرعت بازنگردد، «حمله قلبی می‌تواند باعث آسیب دائمی به قلب و مرگ شود.»

از سوی دیگر، ایست قلبی زمانی رخ می‌دهد که قلب از تپیدن بازمی‌ایستد یا آن‌قدر سریع می‌تپد که دیگر خون را پمپ نمی‌کند. افراد معمولاً در طی ایست قلبی بیهوش می‌شوند و پاسخ نمی‌دهند. این وضعیت اگر درمان اورژانسی مانند احیای قلبی ـ ریوی و دفیبریلاسیون دریافت نشود، می‌تواند کشنده باشد.

دکتر موخارجی مادیوادا، متخصص ارشد قلب و مدیرعامل مرکز قلب پالس در حیدرآباد گفت: «وقتی توانایی پمپاژ قلب ضعیف می‌شود، خطر ایست قلبی افزایش می‌یابد و یکی از عوامل اصلی این ضعف، حمله قلبی است.»  او افزود: «با این حال، ایست قلبی وضعیت بحرانی‌تری است، زیرا بدون مداخله فوری می‌تواند در عرض چند دقیقه کشنده باشد. برخلاف حمله قلبی که عمدتاً به جریان خون مرتبط است، ایست قلبی می‌تواند به دلایل مختلفی مانند سطح بالای پتاسیم یا کاهش خطرناک اکسیژن در بدن ایجاد شود.»

آیا کودکان دچار حمله قلبی می‌شوند؟

تحقیقات نشان داده‌اند که ایست قلبی سالانه حدود یک تا سه کودک در هر ۱۰۰,۰۰۰ نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این مشکل اغلب در کودکانی رخ می‌دهد که به ظاهر سالم هستند و هیچ تشخیص قبلی از بیماری‌های قلبی ندارند.

در بسیاری از موارد، کودکان قبل از ایست قلبی هیچ نشانه هشداردهنده‌ای نشان نمی‌دهند. دلایل متعددی برای حملات قلبی در کودکان وجود دارد. نقایص مادرزادی قلب، مشکلاتی در ساختار قلب که از بدو تولد وجود دارند، یکی از علل اصلی ایست قلبی ناگهانی در کودکان هستند. دکتر ویتال کومار کسیردی، متخصص ارشد کودکان گفت: «ایست قلبی ناگهانی در کودکان، هرچند نادر، می‌تواند به دلیل بیماری‌های قلبی تشخیص داده نشده مانند نقایص مادرزادی قلب، آریتمی یا اختلالات ژنتیکی مانند کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک رخ دهد.»

آریتمی یا ضربان نامنظم قلب زمانی رخ می‌دهد که قلب بیش از حد سریع، کند یا با ریتم نامنظم می‌تپد. کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک یک بیماری ژنتیکی است که در آن عضله قلب ضخیم می‌شود و جریان خون از قلب را مختل می‌کند.

کودکان همچنین ممکن است به بیماری‌های قلبی اکتسابی مبتلا شوند که پس از تولد ایجاد می‌شوند. بیماری‌های روماتیسمی قلب، بیماری کاوازاکی و ترومای قفسه سینه ناشی از آسیب یا تصادف از جمله این موارد هستند.  بیماری‌های تنفسی مانند حملات شدید آسم و ذات‌الریه می‌توانند باعث کمبود اکسیژن (هیپوکسی) شوند و در صورت عدم درمان، به رویدادهای قلبی منجر شوند.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *